DigitaliseringDigitaliseren van analoge en digitale videobestanden

Vanaf elk bestandsformaat van Video Pal of NTSC (bijkomend Secam) of Films, Digitalisering van audiovisuele archiefdocumenten (audio video+ films) naar diverse digitale bestandsformaten in SD of HD op Hard Disk of LTO.

Automatische digitalisering van videocassettes op Flexicart met herkenningsprogramma + programma ter validering van bestanden en kwaliteitscontrole van de bewaring op harde schijf of magnetische band LTO6. Wij bewaren ook op de nieuwe Sony dragers ” Optical Disc Archive” of op SSD schijven van Sony.

Korte en lange termijn archivering en bewaring op cassettes en magneetbanden in lokalen met lucht-, temperatuur- en vochtigheidsgraadcontrole met access control.

Ontwikkeling van zoekmotoren en hulpprogramma’s voor het klasseren van audiovisuele en fotografische archiefdocumenten op Ex-Libris platform, onder Oracle of in een gepersonaliseerd Excel programma.

Geluidsherstel, Archivering en Digitalisering

Analoge, digitale en elektromagnetische afspeelmachines of voor traditionele opname zijn beschikbaar in klassieke bestandsformaten in EMT, Ampex, Studer, Nagra, of Tascam in 2/4/8/16/32/48 analoge pistes (kwart inch, halve inch, een inch en 2 inch) of in DAT voor alle herstelwerken van geluidsdigitalisering of remastering.
Afwerking in een bestand met Wav formaat, bewaren op LTO band of op “Gold CDrom” schijven, “Gold DVDrom” of “Century disk” van Eastman speciaal ontworpen voor lange termijn bewaring.  Wij archiveren ook op nieuwe Sony dragers “Optical Disc Archive” of op SSD schijven van Sony.

Archiveringstockage in virtuele bibliotheek voor het raadplegen en opzoeken, ontwikkelen van metadata.