Digitalisering


RTI-2
Tape Cleaning
IMG_2938
Video Digitization
IMG_0285
Audio Digitization
Machi
Standards Conversions
K7 Audio Num
Metadata Management
previous arrow
next arrow

Digitaliseren van analoge en digitale videobestanden

Vanaf elk bestandsformaat van Video Pal of NTSC (bijkomend Secam) of Films, Digitalisering van audiovisuele archiefdocumenten (audio video+ films) naar diverse digitale bestandsformaten in SD of HD op Hard Disk of LTO.

Automatische digitalisering van videocassettes op Flexicart met herkenningsprogramma + programma ter validering van bestanden en kwaliteitscontrole van de bewaring op harde schijf of magnetische band LTO6.

Korte en lange termijn archivering en bewaring op cassettes en magneetbanden in lokalen met lucht-, temperatuur- en vochtigheidsgraadcontrole met access control.

Ontwikkeling van zoekmotoren en hulpprogramma’s voor het klasseren van audiovisuele en fotografische archiefdocumenten op Ex-Libris platform, onder Oracle of in een gepersonaliseerd Excel programma.

Geluidsherstel, Archivering en Digitalisering

Analoge, digitale en elektromagnetische afspeelmachines of voor traditionele opname zijn beschikbaar in klassieke bestandsformaten in EMT, Ampex, Studer, Nagra, of Tascam in 2/4/8/16/32/48 analoge pistes (kwart inch, halve inch, een inch en 2 inch) of in DAT voor alle herstelwerken van geluidsdigitalisering of remastering.
Afwerking in een bestand met Wav formaat, bewaren op LTO band of op “Gold CDrom” schijven, “Gold DVDrom” of “Century disk” van Eastman speciaal ontworpen voor lange termijn bewaring.

Archiveringstockage in virtuele bibliotheek voor het raadplegen en opzoeken, ontwikkelen van metadata.


Transcodering, overdracht en conversie

Ons videolabo is volledig uitgerust voor het realiseren van kopieerwerken, replicaties en conversies in formaten, dragers, standaarden en in de ratio’s 4/3-16/9, via onze digitale convertors of door rendering.  Wij zijn vertrouwd met bijna alle bestaande videoformaten sinds 1960. In standaard video naar Broadcast normen: Pal/Secam/NTSC.

Wij kunnen alle dragers behandelen in Pal, Secam, NTSC in de ratio’s 4/3 en 16/9 of andere vanaf de volgende bronformaten:

2 inch quadruplex, 1 inch B en C,  M 2, D1 en D2, U-Matic Low band en SP, BVU High band of SP, Standaard Betacam, SP, Digital, SX, IMX, XDcam, P2, DVC Pro 25 en 50, DV en DVCam en andere zoals 1 inch A en 1 inch hélicoïdaal IVC enz…

Kleine gebruikersformaten in Pal, Secam, NTSC

VCR 1500
VCR  V-2000
Bétamax
VHS/ S-VHS ( S et L )
V8- High 8- Digital 8
EIAJ ½ pouce
Pré- EIAJ
–  le ¼ pouce vidéo
etc…[/one_third]